News:

Nystartat, moderatorer och aktiva medlemmar eftersöks.

Main Menu

Recent posts

#11
General Discussion / SV: Varför och hur man startar...
Last post by Piraten - March 12, 2020, 11:50:14
Hej Geronimo!

Tack för dina synpunkter. Jag uppskattar alltid andras synpunkter, både negativa och positiva så länge man kan motivera dem. Det gör nämligen att man tänker till och eventuellt anpassar sig till dem. Så dina synpunkter är alltid välkomna. Det är många som läser vad jag skriver här och även ni är välkomna med synpunkter eller kommentarer.
Tyvärr så har jag fått börja om med en ny sida. I Thailand får man inte visa bilder på tobaks produkter. Jag får heller inte sälja via internet. Så jag håller på med en Svensk sida som ligger på en Svensk server. Jag kommer att lägga upp information om var man kan handla på min Thailändska sida samt en länk till min Svenska. Men som du kan läsa nedan så är det fortfarande problem med maskinen. Det ända jag kan producera just nu är lössnus. Det är tyvärr inte så populärt, de flesta susar portion.
#12
General Discussion / SV: Den hemliga snusfabriken. ...
Last post by Granlund - March 05, 2020, 09:40:37
Häftigt, tack för att du delade med oss!
#13
General Discussion / SV: Varför och hur man startar...
Last post by Geronimo - February 27, 2020, 05:35:49
Sitter uppe här till sent på morgonen och funderar på lite allt möjligt.
Var in en sväng på www.filtsnuspaper.com och tobakskemi.se och tittade lite.
Tänkte då på din hemsida.

Det är ganska mycket blanka ytor, med bakgrunder och sidobilder skulle sidan skapa mer stämning för att locka dina kunder till din produkt.
Du kan fylla ut ytorna med lite bilder för att skapa en skön känsla när man går in.

Eftersom att du är i Thailand och dina kunder är där så kan lite thai bakgrunder vara fint. Natur, folk, stränder, vatten osv
Jag ser som exempel en hög med fint tillpuffade snusprillor i eller utanför en dosa på ett bord eller ett räcke av fint trä med något vackert som alla i Thailand känner igen sig i och mår gott av i bakgrunden.
Detta i något upplägg som liknar sidorna jag länkade ovan.

Så att dina kunder känner att det är just dom som tilltalas, dom är i paradiset på jorden och din sida levererar där den ädla svenska snustraditionen.  Det bästa av två världar! Kan du fånga något sånt i bild så tror jag att sidan skulle bli riktigt läcker och tilltalande.
Kultur till produkter är viktigt! :)

Jag hoppas att mina tankar ger lite inspiration!

Många använder mobil för internet så det är viktigt att sidan funkar bra i mobil med.
Jag har själv bara testat din sida på dator, ser ut att fungera precis som den ska för mig på dator i Firefox webbläsare! :)
#14
Produkter och utbud / 2 Års Jubileum på Kungssnus.co...
Last post by Geronimo - February 26, 2020, 00:51:53
Såg just i ett nyhetsbrev att det är 2 Års Jubileum på www.kungssnus.com  Grattis!  :D
Dom har 20% rabatt på Snussatserna och deras Aromer.
Perfekt tillfälle att köpa in alltså!
#15
Tips och Tricks / Salt som salt ... eller? Salt ...
Last post by Geronimo - February 26, 2020, 00:45:49
Kopierar denna text som damp ner i ett nyhetsbrev från Kungssnus. (snusfabriken.com + Tobakskemi.se)
Ifall någon av er ännu inte prenumererar på det nyhetsbrevet! Rekommenderar att ni gör det, bra info kommer hela tiden.

"Salt som salt eller är det verkligen så enkelt tror du?

Salt med tillsatt jod kan göra att snuset blir beskt. Havssalt innehåller visserligen naturligt jod, men detta oftast i för små mängder för att det ska påverka smakerna i det färdiga snuset.

Det är främst den som tillverkar snus i lägre temperaturer, alltså fermenterar, som beskan kan framträda mest. Jod påverkar alltså fermenteringen på ett negativt sätt då den dödar den naturliga fermenteringen och gör att den inte vill komma igång som den ska. Kör man i för låg temperatur i ugn så kan man också få samma bekymmer med beska.

Tillverkar man i tryckkokare så värmebehandlar man snuset istället under hög temperatur och ingen fermentering sker. Här ska det inte vara några bekymmer med tillsatt jod i saltet.

Smakblindhet för beska är också vanligt vilket gör att det en person uppfattar som gott är enormt beskt för en annan person.

För att testa skillnader i smakkänslighet brukar forskare använda ett ämne som smakar extremt beskt för 25 procent av befolkningen. Hälften av befolkningen får en mer måttfull smakupplevelse av samma ämne, medan 25 procent knappast känner någon smak alls.

Så för enkelhetens skull, ta till vana att använd salt utan jod när du tillverkar snus. Då blir det rätt oavsett vilken metod du använder för att tillverka ditt snus. Du kanske inte uppfattar beskan, men vännen som du bjuder en prilla kanske tycker det är extremt beskt.
"
#16
General Discussion / SV: Varför och hur man startar...
Last post by Geronimo - February 26, 2020, 00:41:15
Tråkigt med maskinhaveri, hoppas du får igång den igen och att lagningarna gör att den fungerar i fortsättningen!
Bra ide med barägaren att ordna träff med skandinavier. Du kommer säkert att träffa dina första blivande stammisar! :D
Jag tittade till hemsidan, den ser bra ut! Bra jobbat!
#17
General Discussion / SV: Varför och hur man startar...
Last post by Piraten - February 22, 2020, 09:52:33
Del 17


Problem med maskinen igen. Fick igång den men slarvade med att titta på den hela tiden. Naturligtvis gick det åt skogen. pån igen i morgon. Var i Khon kaen för ett par dagar sedan och gjorde upp med en barägare att hålla ett möte med skandinaver på fredag. Betyder att jag måste ha igång maskinen med det snaraste. Ska nog ordna sig. Fortfarande jobb kvar på hemsidan, men gå gärna in och kolla. Det blir lite förändringar plus att det ska komma lite fler produkter. www.isaansnus.com. Det blir nog inte så mycket mer skrivande om min snus fabrik efter som jag anser mig igång med den nu. Men ni får gärna komma med frågor och kommentarer. Ha det bra alla snusare och ni övriga också.

Dagen efter. Jobbat med maskinen hela dan plockat isär och riktat. Dom som byggt den har bara kopierat en annan maskin, uppenbarligen igen förståelse för hur och varför den funkar. Dom har slarvat med fel saker det är därför som jag riktat delar av maskinen jag måste också rikta tratten och pappersmataren det går inte att få den helt i lod. Betyder att jag måste ta isär pappersmataren och löda ihop den igen. Jag har inte grejer till det själv och nu är firman som kan göra det åt mig stängd. Så ytterligare en dag utan maskin. Måste få igång den imorgon om jag ska hinna få färdigt snus till fredag när jag ska introducera mig och mitt snus i Khon kaen.
#18
General Discussion / Den hemliga snusfabriken. Redo...
Last post by Geronimo - February 16, 2020, 20:27:48
Sverges beredskap var i vissa avseenden mycket god. Riket hade kapacitet att tillverka varor vi behövde i händelse av ofred eller då vi på annat sätt blev avskurna från utländska leverantörer. Vi hade stora mängder råvaror, halvfabrikat och färdiga produkter lagrade. Inget nytt i det men jag slutar aldrig förvånas över vad jag springer på. Att den svenske soldaten inte skulle klara sig utan kulor och krut är självklart. Att inget blir gjort utan kaffe insåg man också och beredskapslagrade stora mängder som löpande omsattes (sist in, först ut osv). Det glädjer mig dock storartat att våra nitiske tjänstemän även insett att utan det svenska snuset stannar Sverige.
En av de stora fabrikörerna hade uppgiften att säkerställa produktionen.


http://www.antus.nu/snus.html
#19
Tips och Tricks / pH-sänkare, guld värd för att ...
Last post by Geronimo - February 13, 2020, 07:55:30
Jag köpte pH-sänkare. Det kostade inte ens 30kr för ett halvt hekto.
Dosering är 1-2 kryddmått per 2kg snus.

Jag hade problem med att snuset hade för högt pH och gjorde riktigt ont under läppen och det blev bara värre och värre.
Hade i jättelite av pH-sänkaren i en dosa, några korn bara och väntade en stund och snuset blev mycket bättre!
Det känns riktigt skönt att lägga in en prilla igen!

Den är så billig att alla som gör snus borde ha den i tillbehörsförrådet.

I nästa batch ska jag testa att slå i lite extra Natriumkarbonat för att få ut lite mer nikotin och efter lagring sänka pH till rätt nivå. Återkommer med resultat när jag gjort det.
#20
General Discussion / SV: Varför och hur man startar...
Last post by Piraten - February 02, 2020, 10:12:31
Del 16

Fick fart på maskinen igen. Körde den tobak som jag hade färdig mald, det var inte så mycket men det blev i alla fall 7000 påsar. Nu har jag malt tobak en hel vecka, En dag till så är jag färdig för den här gången. Då har jag c:a: 60 kilo färdigmald tobak i olika grov lekar. Efter det är det till att ge sig på maskinen igen, SUCK. Producera så mycket jag kan i en vecka, sen börja marknadsföra mig. Jag är fortfarande inte nöjd med hemsidan det blir en del arbete på den också under veckan.